Smeds opskrift: Stegt svinekam m. persille-løgfars

Stegt svinekam m. persille-løgfars

  Opdateret: 23-01-2020
Til 4 Couverter:
1 kg svinekam uden spæk.
4 skiver afskorpet franskbrød.
1 Løg.
2 fed Hvidløg.
1 bdt. Persille.
25 g Smør.
½-1 dl Bouillon.
1 spsk. Citronsaft.
3 dl Piskefløde.
Salt og peber.
 
Svinekammen krydres med salt og peber og brunes i ca. 20 min. ved 225 grader.
Imens laves farsen af franskbrød, finthakket løg, finthakket hvidløg, hakket persille og smeltet smør, når det er rørt sammen spædes med bouillon til brødfarsen hænger sammen men ikke er for blød.
Svinekammen tages ud af ovnen, brødfarsen lægges ovenpå og der dryppes med citronsaft. Piskefløden hældes ved og stegen sættes i ovnen igen ved 225 grader i ca. en time.
Når kammen er færdig tages den ud og holdes varm. Skyen hældes i en gryde koges op og smages til, evt. tilsættes lidt kulør.
Serveres med kogte aspargeskartofler og smør sauterede bønner krydret med salt og hvid peber.